HYPNOSIA af Birgitte LorentzenHYPNOSIA

-psykologisk spændingsroman

– 3. bog i trilogien om Lulu og Mads.

Lulu og Mads går nu i gymnasiet og har hver især travlt med henholdsvis fester og lektier. Men hverdagen glemmes hurtigt, da Mads modtager et brev med en amulet, der har tilhørt hans afdøde mor, der er af romaslægt. I brevet står der, at den vil beskytte ham mod det onde. Men hvorfor får han pludselig det brev – og hvem har sendt det? Og hvad er det onde?
Lulu og Mads beslutter at tage til Paris og 
opsøge Mads’ onkel og mormor, men de 
får ikke en glædelig velkomst – tværtimod.
For hvert svar, de får om Mads’ 
familiebaggrund, opstår flere nye spørgsmål. De må tage til Saintes-Maries-de-la-Mer i Sydfrankrig for at finde nogle af svarene. Byen er fyldt med romaer fra hele verden, der er kommet til byen for at feste og lade sig velsigne af den Sorte Sara. Men bag musikken og den glade stemning lurer angst og mørke hemmeligheder ..

CYKOSE_HARDBACK_139X216.inddCYKOSE

CYKOSE nomineret til LE PRIX DES INCORRUPTIBLES 2014/2015, som den første danske roman nogensinde. Bogen er udkommet i Frankrig og Canada  under titlen A La Folie.

Handling: Er der mere mellem himmel og jord, eller er det hele bare noget, der foregår i forstyrrede og angstplagedeteenagehjerner, der i forvejen er optaget af store, eksistentielle tanker?
Kan Psyko-Mads med de dragende øjne og den skræmmende fortid se de døde, eller er han bare dybt psykotisk? Og hvad med Lulu? Er hun i virkeligheden selv bindegal, eller er der virkelig en lille pige på hendes værelse om natten, og hvis ja – hvad vil hun så?

Cykose er en psykologisk ungdomsgyser, der tager udgangspunkt i den pubertære brydningstid – en tid med store eksistentielle tanker om livet og døden krydret med en enorm nysgerrighed på kærligheden, spiritualitet og det paranormale.

Hovedpersonerne er Lulu og Mads, der går på skolens C-spor og bærer øgenavnet Psyko-Mads, fordi han efter sigende, har været indlagt på “den lukkede” flere gange. Lulu er en almindelig teenager med et problem – hun drømmer hver nat om en lille pige, som vil i kontakt med hende. Indimellem føles det, som om pigen er virkelig og befinder sig inde på Lulus værelse.
Lulu tror, hun er ved at blive bindegal – lige indtil hun møder Psyko-Mads, som tilsyneladende virkelig ER gal. Han siger, han kan se en lille pige ved siden af Lulu?
Kan han det? Eller er han virkelig dybt psykotisk? Han er i alt fald dybt fascinerede med sit kultorte hår og de grønne og blå “Bowie-øjne.” Lulu er draget af Mads og af de ting han ser. Eller ikke ser … Og hvad har bombningen af Den Franske Skole med det hele at gøre?

HØR 1. kapitel af CYKOSE – læst af Maria Kristensen

INSANIA_HARDBACK_139X216 copy.inddINSANIA 

Insania er udkommet i Frankrig i september med den franske titel: L’ÎLE INTERDIT 

Her tager Lulu til den venezianske lagune, hvor hun i sommerferien skal arbejde på sin onkels restaurant.
På onkel Tonis restaurant har Lulus italienske kusine Carla og ungtjeneren Fabio også fået en sommerferietjans.
Mødet med to mærkværdige amerikanere Bob og Matt fører Lulu til Poveglia, som går for at være “the most haunted spot on earth.” Under pestepidemierne i Venedig isolerede man de pestramte og brændte ligene af pestens ofre på Poveglia – man mener at mere end 150.000 mennesker er brændt på øen. Senere blev Poveglia brugt som psykiatrisk hospital, hvor en sindssyg læge efter sigende eksperimenterede med patienterne blandt andet ved at give dem det hvide snit.
Så der er ikke noget at sige til, at Poveglia er omgærdet af mystik og rygter om overnaturlige hændelser og bliver omtalt som “The most haunted spot on earth.”
Men er den nu også det? Eller?

Aldersgruppe:  12-22 år

GamleHansen_bogforsideGAMLE HANSEN

En gribende biografi om Jørgen Gamle Hansen – en af de største og mest karismatiske boksere i dansk boksnings historie.
***** VEJLE AMTS FOLKEBLAD: Jørgen Hansen var en ringens gentleman og det er i dette interessante spændingsfelt mellem mandens harehjerte og uventede evne til indimellem at slå knockout, at den store læseroplevelse venter.
*****  JYDSKE VESTKYSTEN:
Slagkraftig bog om den gamle Hansen: Birgitte Lorentzens bog om den ni-dobbelte europamester, Jørgen “Gamle” Hansen er en hjertevarm fortælling, om en af dansk idræts mærkværdigeste  karrierer  – og en skæbnefortælling om et sårbart menneske.
**** JYLLANDSPOSTEN” “Gamles” historie er ikke blot historien om en mand, der blev bokser på trods, men også dansk idrætshistorie om overgangen fra amatørsport til professionel sport og alle de sværdslag, det bragte med sig
***** HORSENS FOLKEBLAD “Forfatteren har skildret både Jørgen Hansens barndom, hvor han boede hos sine bedsteforældre, fordi faderen var alkoholiker, fodboldkarrieren i AIA, amatørkarrieren med 159 kampe i bokseklubberne FAK og Lindholm og karrieren som professionel, hvor hans triumfer og fiaskoer skildres med præcision og troværdighed … ”Gamle Hansen” og er meget mere end en bog om boksning
MIDTHIMMERLANDS FOLKEBLAD: Jørgen Hansen var en ringens gentleman og det er i dette interessante spændingsfelt mellem mandens harehjerte og uventede evne til indimellem at slå knockout at den store læseroplevelse venter.
Køb Gamle Hansen på et slagtilbud hos Saxo – se  her